Miskoop Nemec laat de kassa in Tilburg nu flink rinkelen

Reacties

Adam Nemec kon afgelopen seizoen bepaald niet imponeren bij Willem II. Desondanks kan de Tilburgse club dankzij de spits, namens Slowakije actief op het EK in Frankrijk, straks tenminste 2,5 ton op de eigen bankrekening bijschrijven.

Miskoop Nemec laat de kassa in Tilburg nu flink rinkelen

Wat wil het geval: clubs die spelers afstaan aan landenploegen op het EK ontvangen daarvoor een beloning. Die komt grofweg neer op zo'n zesduizend euro per dag. Beginnend veertien dagen voor de eerste wedstrijd, eindigend een dag na de uitschakeling. Op dit moment levert Nemec Willem II dus ongeveer al 240.000 euro op.

Trainer Erwin van de Looi en de beleidsbepalers van Willem II zullen zondag tijdens de wedstrijd van Slowakije tegen Duitsland dus als supporters van de Slowaken voor de buis zitten. Een overwinning voor de ploeg van Nemec in de achtste finale betekent immers dat de Tricolores weer enkele duizenden euro's tegemoet kunnen zien. Daarmee kan Willem II, dat tot dusver enkel Thom Haye (AZ) en Jari Schuurman (Feyenoord) als directe versterkingen naar het Koning Willem II Stadion haalde, weer wat meer besteden op de transfermarkt.

Zo bewijst Nemec alsnog zijn waarde voor Willem II, waar hij per 1 juli officieel vertrekt. In het shirt van de Brabanders ging hem dat wat moeizamer af. In tien duels wist de bonkige aanvaller welgeteld nul maal het doel van de tegenstander te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.