Lamprou: 'Nooit een moment getwijfeld aan handhaving'

Reacties

Het contrast was zondagavond groot in Tilburg. Tegenover de beteuterde gezichten bij NAC Breda stond de vreugde bij Willem II.

Lamprou: 'Nooit een moment getwijfeld aan handhaving'

Onder meer bij doelman Kostas Lamprou, die zich in de beginfase van het duel onderscheidde toen hij een riante kans voor Joey Suk onschadelijk maakte. 'Dat gaf ons het vertrouwen dat het goed zou komen tegen NAC', bekende de Griek na afloop tegen Voetbal International.

Willem II was voetballend beter dan de Bredanaars die in de eerste wedstrijd nog een 2-1 zege behaalde op de rivaal. Nadat de ploeg van Jurgen Streppel op een 3-0 voorsprong was gekomen via Freek Heerkens en Erik Falkenburg (tweemaal) leek de wedstrijd dan ook beslist. Maar juist toen sloeg de spanning toe na de goal van NAC-invaller Divine Naah.

'Maar voor mijn gevoel zijn we steeds naast elkaar blijven staan', aldus Lamprou. 'Daardoor heb ik eigenlijk nooit een moment getwijfeld aan handhaving. Waar we tijdens het reguliere seizoen nog wel eens moeite mee hadden, hebben we nu wel gedaan: onvoorwaardelijk gestreden. Je voelde dat ons publiek dat waardeerde.'

Lamprou complimenteerde zijn aanhang na afloop over hun gedrag na de wedstrijd. In tegenstelling tot op De Vijverberg, waarbij fans van De Graafschap spelers van Go Ahead Eagles te lijf gingen, vierden de veld bestormende Willem II'ers alleen feest. 'Willem II en NAC mogen dan rivalen zijn, je blijft met je poten van je tegenstanders af. Schandalig wat er gebeurde in Doetinchem, mooi dat onze fans bewijzen dat het ook anders kan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.