Koeman over CL-finale: 'Een geweldige belevenis'

Reacties

Een voorkeur heeft hij niet, maar bondscoach Ronald Koeman gaat er wel voor zitten als Internazionale en Manchester City het in de Champions League-finale tegen elkaar opnemen. Hij hoopt dat zijn internationals fit blijven.

Koeman over CL-finale: 'Een geweldige belevenis'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Nathan Aké (Manchester City) neemt het om 21.00 uur op tegen Denzel Dumfries en Stefan de Vrij (Internazionale). Van het trio zijn alleen Aké en Dumfries geselecteerd. 'Ik gun het iedereen en heb geen voorkeur, al is de trainer van Manchester City (Pep Guardiola, red.) een goede vriend', zegt Koeman op de persconferentie.

'Waarschijnlijk verwacht iedereen dat City wint, maar laten we hopen dat de beste wint. Het is voor deze drie spelers (De Vrij, Dumfries en Aké, red.) een geweldige belevenis. We gaan ervoor zitten. Het is normaal gesproken altijd genieten als City erbij is', vervolgt de bondscoach.

Koeman heeft goede hoop dat hij woensdag tegen Kroatië in de Nations League over Dumfries en Aké kan beschikken. 'Hopelijk komen ze fit terug', zegt hij daarover. Het algehele niveau van Oranje is ten opzichte van de laatste interlandperiode in maart ook gestegen. 'Ik had het idee dat het anders was dan in maart. Ik heb de overtuiging dat iedereen het ondermaats vond. Het moet beter en kan ook beter.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.