Klopp baart opzien: 'Arne Slot' schalt over Anfield op bekende wijs

Reacties

Na afloop van de laatste wedstrijd van Jürgen Klopp als manager van Liverpool spoorde de Duitse manager het publiek op Anfield aan om de naam van zijn opvolger te zingen. Op de wijs van 'Live is Life' van Opus schalde 'Arne Slot' over de tribunes.

Klopp baart opzien: 'Arne Slot' schalt over Anfield op bekende wijs
© Viaplay

Het was een hoogtepunt van een Klopp kenmerkende afscheidsspeech: met veel emotie, een kwinkslag hier en daar en veel dankbaarheid richting het publiek. 'Het voelt niet als een einde, maar als een begin. Ik zag een jong, creatief, hongerig, wilskrachtig team aan het werk vandaag', begon Klopp zijn redevoering, gericht op de iconische Koptribune. Hij ziet een kerngezonde club.

'Ik krijg al een paar weken te veel aandacht, en dat heeft me een paar inzichten opgeleverd. Mensen zeggen dat ik mensen heb bekeerd van twijfelaars naar vertrouwelingen, maar dat is niet waar. Dat hebben de mensen zelf gedaan. En nu moet je ook niet stoppen met geloven. De club staat er beter voor dan… ooit? Misschien wel ooit, ik heb het Kenny niet gevraagd', lachte Klopp, knipogend naar de glorietijden van de club met Sir Kenny Dalglish in de jaren '70 en '80. 'We hebben een geweldig stadion, we hebben een prachtig trainingscentrum, en we hebben jullie: een superkracht in het voetbal.'

Klopp kon zijn speech daarna een tijdje niet vervolgen, vanwege gezang uit het publiek. 'Wij bepalen of we verveeld of enthousiast zijn. Wij bepalen zelf of we geloven of niet, of we vertrouwen hebben of niet. Ik ben vanaf vandaag één van jullie, en ik blijf geloven. Honderd procent. Natuurlijk heb ik veel mensen zien huilen. Ik zal mensen ook missen, dat is duidelijk, maar verandering is goed. Als je dat met de juiste houding tegemoet treedt, komt alles goed. De basisvoorwaarden zijn goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eén van die basisvoorwaarden is Klopps opvolger. Feyenoord noch Liverpool heeft het al wereldkundig gemaakt, maar dat zal Arne Slot worden. Klopp, op de magnifieke wijs van het door Diego Maradona's hooghoudkunsten bekend geworden Live is Life, liet het publiek de nieuwe coach alvast een keer toezingen. Dat leverde prachtige beelden op.

'Jullie zullen de nieuwe manager verwelkomen. Vanaf de eerste dag zullen jullie all-in gaan. Als het moeilijk wordt, blijven jullie geloof houden. Dank jullie. Jullie zijn de beste fans in de wereld.' Nog een handvol van zijn bekende fistpumps verder ging Klopp naar binnen. Het zal nog een lange avond worden aan de Mersey.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.