Klaassen en Gudelj genieten van succesvol strijdplan Ajax

Reacties

Ajax heeft zondag het de laatste weken soevereine AZ een flinke nederlaag bezorgd en was vooral op het middenveld heer en meester. Aanvoerder Davy Klaassen en voormalig AZ-middenvelder Nemanja Gudelj genoten van het duel, waarin het Amsterdamse strijdplan zeer effectief bleek.

Klaassen en Gudelj genieten van succesvol strijdplan Ajax

'We wilden al vroeg drukzetten omdat we wisten dat ze snel Vincent Janssen zoeken. Aan mij was het om die ballijn eruit te halen', stelde Gudelj in gesprek met FOX Sports. De middenvelder beaamde dat tegen zijn oude ploeg de invulling van het middenveld bij Ajax iets anders was. Ze hadden verwacht dat ik met de punt naar achteren zou spelen, maar omdat ik als linkshalf startte en veel rouleerde met Riechedly en Davy hadden zij wat meer moeite met het drukzetten.'

Ook in balbezit pakte de tactiek goed uit. De Boer hamerde afgelopen week op het zoeken van diepte door zijn middenvelders en die tip bleek niet aan dovemansoren gericht. 'De ruimtes benutten, inspelen en doorbewegen', somde Gudelj op. 'Dan kunnen we levensgevaarlijk zijn. Het waren inderdaad meer positiewisselingen dan normaal.'

Door in het AZ-strafschopgebied op te duiken, liet Klaassen zijn negende en tiende competitiegoal aantekenen. 'Dan kom ik wel meer voor de goal, dus dan ga je ook meer scoren', doelde hij op de zomerse keuze van De Boer om bij Ajax weer met de punt naar voren te spelen.

Klaassen wilde overigens niet alleen van een gewonnen slag op het middenrif spreken. 'Het begint ook met het drukzetten en doordekken achterin. Oogden we fris en gretig? Dat is iedere wedstrijd de opdracht. Maar het kwam er nu heel goed uit. In de eerste helft kwamen zij er niet aan te pas. Die rode kaart (twee keer geel Anwar El Ghazi, red.) is dan nog zonde, maar ik denk dat iedereen een leuke wedstrijd heeft gezien', zo besloot de Ajax-aanvoerder, die met de Amsterdammers een punt achter koploper PSV staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.