Interlandloopbaan bij DR Congo lonkt voor Lukoki en Tamata

Reacties

Jody Lukoki en Abel Tamata staan aan de vooravond van een debuut voor DR Congo. De aanvaller van PEC Zwolle en de verdediger van PSV worden op 23 maart in Dubai verwacht.

Interlandloopbaan bij DR Congo lonkt voor Lukoki en Tamata

Lukoki, die kort na zijn geboorte in 1992 vanuit DR Congo naar Europa vertrok, heeft een invitatie gekregen voor de vriendschappelijke confrontatie met Irak op 28 maart. De oefeninterland is een onderdeel van de trainingskamp in Dubai.

De Luipaarden strijken op 23 maart neer in de tijdelijke pleisterplaats in het Midden-Oosten. Ook Abel Tamata wordt dan verwacht in Dubai. De in Brabant geboren PSV-verdediger dankt de uitnodiging mede aan zijn Congolese vader.

Naast Lukoki is PEC Zwolle mogelijk nog een international rijker als de competitie wordt hervat na de interlandperiode. Thomas Lam heeft voor het eerst een uitnodiging gekregen voor de nationale ploeg van Finland, dat eind maart in de EK-kwalificatie speelt tegen Noord-Ierland en Hongarije. Verrast was hij niet. 'Ik had het vijftig procent verwacht', zo liet hij in Finse media weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.