Infantino spreekt van trieste dag, nationale rouw in Brazilië

Reacties

FIFA-president Gianni Infantino noemt de vliegtuigramp in Colombia een 'zeer trieste dag voor het voetbal'. Een groot deel van het team van de Braziliaanse club Chapecoense kwam om bij de crash. Zes van de 81 inzittenden overleefden het ongeluk.

Infantino spreekt van trieste dag, nationale rouw in Brazilië

'Het doet ons pijn om te horen over de vliegtuigcrash in Colombia. Het is schokkend en treurig nieuws. In deze moeilijke tijd zijn onze gedachten bij de slachtoffers, hun families en vrienden. De FIFA condoleert de fans van Chapecoense, de voetbalgemeenschap en mediaorganisaties in Brazilië', aldus Infantino in een statement op de FIFA-website.

Nationale rouw
President Michel Temer van Brazilië heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. 'Ik spreek uit solidariteit in deze droevige tijd voor tientallen Braziliaanse families', verklaarde Temer op de website van de overheid. 'We zetten alle middelen in om gezinnen te helpen. De regering zal er alles aan doen om de pijn van vrienden en familie te verzachten.'

De Braziliaanse bekerfinale tussen Grêmio en Atletico Mineiro is uitgesteld. Het duel zou in de nacht van woensdag op donderdag worden gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde vorige week in 1-3 voor Grêmio. Over een mogelijke afgelasting van de laatste speelronde van de Série A van 11 december heeft de Braziliaanse voetbalbond nog geen mededelingen gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.