Hiddink: 'Geen van de spelers ziet 4-3-3 niet zitten'

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink laat het Nederlands elftal tegen Italië donderdagavond weer in het vertrouwde 4-3-3-systeem spelen. Dat heeft hij vooraf wel besproken met enkele sterkhouders, zo vertelde hij.

Hiddink: 'Geen van de spelers ziet 4-3-3 niet zitten'

Hiddink bevesigde op de persconferentie woensdagavond dat de elf spelers die met hesjes aan trainden, ook donderdagavond de basisploeg zullen vormen. Dirk Kuijt start dus als rechtsbuiten. 'Dirk is fit en beschikbaar, dus dan ga ik hem niet op stal zetten', sprak de bondscoach over Kuijt.

In het 5-3-2-systeem dat Oranje op het WK speelde was Kuijt nog verdediger, maar nu keert hij dus terug voorin. Hiddink gaat namelijk spelen in een 4-3-3-formatie. De Achterhoeker gaf aan dat besproken te hebben met de as van de ploeg, aangevuld met Kuijt en Nigel de Jong. 'De spelers waren dat al gewend in de WK-kwalificatie, en tijdens de gesprekken heeft geen van de spelers aangegeven dat ze het niet zien zitten', verwees Hiddink naar het wisselen van systeem.

Twee spelers over wie Hiddink donderdag niet kan beschikken zijn Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar. Zij zullen er dinsdag in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië eveneens niet bij zijn. 'Huntelaar is slap, verkouden en grieperig', verklaarde Hiddink. 'En wat Robben betreft: het wordt interessant om te zien hoe andere jongens dat gaan invullen.'

Rentree Pieters
Tevens liet de keuzeheer doorschemeren dat Erik Pieters zijn terugkeer in Oranje-shirt gaat maken. Tijdens het oefenduel mogen beide ploegen zes keer wisselen, waardoor er vermoedelijk ruimte gaat komen voor de verdediger van Stoke City. 'Daley Blind heeft vele malen als linksback gespeeld en zal daar ook starten. Maar het kan zijn dat hij in de loop van de wedstrijd naar het middenveld verhuist.' In dat geval zou Pieters zijn plek links achterin overnemen.

Tot slot ging Hiddink nog in op Virgil van Dijk, die zich woensdag met de nodige vertraging meldde bij Oranje. Hij werd eerder deze week namelijk vader. 'Iedere nieuwkomer moet bij binnenkomst een speech houden', legde Hiddink uit. 'Virgil heeft het ten overstaan van staf en selectie gehad over de geboorte van zijn dochtertje. En daar kreeg hij de hele groep stil mee.'

Opstelling Nederlands elftal:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Kuijt, Van Persie, Lens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.