Heracles Almelo strandt in derde voorronde Europa League

Reacties

Heracles Almelo is bij zijn Europese debuut blijven steken in de derde voorronde van de Europa League. De formatie van trainer John Stegeman bleef donderdag op bezoek bij het Portugese FC Arouca steken op 0-0, een fataal resultaat na de 1-1 van vorige week in Almelo.

Heracles Almelo strandt in derde voorronde Europa League

Stegeman zette exact dezelfde elf spelers als vorige week op het opstellingsformulier. Mike te Wierik, achter wiens inzetbaarheid een klein vraagteken stond, was op tijd hersteld van zijn voetblessure.

De opstelling was meteen ook het enige dat deed denken aan vorige week. Heracles, dat in eigen huis een overtuigende indruk maakte en met de 1-1 veel te weinig kreeg, beleefde in het lang niet uitverkochte Estádio Municipal een moeizame openingsfase. De winnaar van de play-offs leed opvallend veel balverlies, waardoor de defensie van FC Arouca niet in verlegenheid werd gebracht.

De Portugese ploeg, die zich vorige week beperkte tot verdedigen, koesterde een licht overwicht en kreeg ook enkele kansen. Zequinha zorgde voor enig gevaar met een schot van afstand en Walter González rondde bijna een vloeiende aanval af. Heracles stelde daar nauwelijks iets tegenover. Paul Gladon en Jaroslav Navratil, die vorige week voor veel gevaar zorgden, werden bijna niet in stelling gebracht.

Kans Kuwas
Heracles, waar de geblesseerde Ramon Zomer in de kleedkamer achterbleef en werd afgelost door Justin Hoogma, verhoogde na rust het tempo in de jacht op de noodzakelijke treffer. Mogelijkheden kwamen er ook. Brandley Kuwas zette Arouca-doelman Rafael Bracali aan het werk met een poeier en even later kreeg Gladon een kopkans.

Heracles Almelo dwong veel minder kansen af dan vorige week.
Heracles Almelo dwong veel minder kansen af dan vorige week.

Van de positieve spelopvatting waarvan de thuisploeg in de eerste helft nog blijk gaf, was inmiddels nog maar weinig over. FC Arouca zette alles op de defensie en probeerde met kleine overtredingen Heracles uit het spel te halen. De formatie van Stegeman slaagde er niet in een slotoffensief te ontketenen, waardoor de eerste Europese campagne in de clubhistorie al in de derde voorronde eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.