Helemaal naar Australië voor een oefenpotje: 'Te gek voor woorden'

Reacties

Het Premier League-seizoen zit erop, maar Newcastle United en Tottenham Hotspur spelen woensdag nog een oefenwedstrijd tegen elkaar aan de andere kant van de wereld. In plaats van het op Engelse bodem tegen elkaar op te nemen, zijn de selecties van beide teams helemaal naar Australië gevlogen.

Helemaal naar Australië voor een oefenpotje: 'Te gek voor woorden'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
ns
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Op het Melbourne Cricket Ground kunnen de Australische voetbalfans zich woensdag verlekkeren aan de Premier League-sterren van beide teams. Newcastle is met Alexander Isak, Bruno Guimarães en Kieran Trippier afgereisd naar het land van de Socceroos, namens Spurs zijn spelers als Micky van de Ven, James Maddison en Heung-min Son van de partij. En dat zorgt in eigen land voor onbegrip, nu er steeds vaker klachten zijn over de overvolle speelkalender en de overbelasting van topspelers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oud-spits Alan Shearer sprak bij Match of the Day zijn onbegrip uit over de ongetwijfeld lucratieve oefentrip, waarvoor de selecties van Newcastle en Spurs bijna een etmaal in het vliegtuig zullen moeten zitten. Voor een enkele reis, wel te verstaan. 'Kan je je voorstellen dat je dat moet doen als speler die ook nog naar de Copa América of het EK gaat? Dit is te gek voor woorden. Ik zou er totaal niet blij mee zijn', zei de 53-jarige Shearer, die zelf op drie EK's en één WK uitkwam met Engeland.

Voor Newcastle is het na woensdag overigens nog niet klaar. De selectie van Eddie Howe neemt het vrijdag ook nog op tegen een sterrenteam van de Australische A-League. En vervolgens kunnen The Magpies weer beginnen aan de lange vliegreis terug naar Europa of Zuid-Amerika. In het geval van Van de Ven heeft hij na het oefenduel met Newcastle nog even de tijd tot hij zich moet melden bij Oranje. De 23-jarige verdediger slaat de eerste trainingsstage over en wordt op zaterdag 1 juni verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.