Guardiola kritisch op Gvardiol na opvallende hoofdrol op Craven Cottage

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola was zaterdag na de comfortabele zege op Fulham niet alleen maar lovend over Josko Gvardiol, die twee keer scoorde. De Spanjaard toonde zich ook kritisch op de Kroaat.

Guardiola kritisch op Gvardiol na opvallende hoofdrol op Craven Cottage
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 4
Manchester City
Manchester City

Manchester City blijft door de ruime overwinning op titeljacht in de Premier League en Gvardiol ontpopte zich op Craven Cottage tot de grote uitblinker. De Kroatisch international scoorde twee keer en hoopte in de slotfase nog even voor een hattrick te kunnen gaan.

Gvardiol maakte de openingsgoal in Londen en was ook verantwoordelijk voor de 0-3. Toen City tijdens de extra tijd van de tweede helft nog een penalty kreeg, aasde de verdediger even op de bal, maar Julián Álvarez ontfermde zich over de bal en schoot vanaf elf meter raak. 'We hadden even een discussie en ik gaf aan de strafschop graag te willen nemen, maar er werd besloten dat Julián 'm zou nemen en ik ben heel blij dat hij 'm binnen schoot', aldus Gvardiol tegen TNT Sports.

Voormalig Engels international Peter Crouch vond het verstandig van de City-spelers om Álvarez te laten schieten. 'Anders krijg je toch het idee dat zo'n actie ook neerbuigend over kan komen richting Fulham', zei de analist bij TNT Sports. Collega-analist Joleon Lescott zag het iets anders: 'Ik vond het juist een heel mooie gelegenheid voor Gvardiol om een unieke hattrick te maken, maar hij reageerde vervolgens heel professioneel op de mededeling dat Álvarez de bal kreeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kritiek
Guardiola was complimenteus over Gvardiol, maar zag ook verbeterpunten in zijn spel tegen Fulham. 'Dat Josko twee keer scoort, is zeker een mooie verrassing. Maar aan de andere kant is hij ook heel vaardig met beide voeten. Hij maakte vorige maand ook al een belangrijk doelpunt tegen Real. Josko kan zowel met links als rechts scoren', zei Guardiola tegen de BBC.

'Ik vond Josko na de pauze niet zijn beste helft spelen. Hij leed veel balverlies en zat niet altijd kort op zijn tegenstander. Natuurlijk zijn zijn goals meer dan welkom, maar hij moet bovenop zijn tegenstander zitten. Josko is ook pas 21 jaar, hij zal alleen nog maar beter worden', vertelde Guardiola, die met City de eerste plek heeft heroverd op Arsenal, dat zondag in actie komt tegen Manchester United.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.