Go Ahead baalt van conflict rond aanwinst Tanda

Reacties

Go Ahead Eagles is verrast door de claim van PEC Zwolle dat de kersverse Deventer aanwinst Dario Tanda (21) nog minimaal een jaar bij de Zwollenaren onder contract stond. 'Wij gingen er vanuit dat we een transfervrije speler haalden', zegt voorzitter Edwin Lugt in gesprek met Voetbal International.

Go Ahead baalt van conflict rond aanwinst Tanda

Tanda zou eind juni overeenstemming hebben bereikt met de Zwollenaren over een nieuw eenjarig contract, met een optie op nog een extra jaar. Zondag bracht provinciegenoot Kowet echter het bericht dat diezelfde Tanda bij de Deventer club een krabbel had gezet onder een tweejarige verbintenis.

PEC Zwolle beticht de Italiaanse Nederlander nu van contractbreuk en beraadt zich op juridische stappen tegen de middenvelder en diens zaakwaarnemer Muaffak Gulcay. 'We zijn alles nu aan het uitzoeken en hebben afgesproken dat we er tot nader order helemaal niks meer over zeggen', laat Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Zwolse Eredivisionist, weten.

In Deventer zitten ze met de zaak in de maag, een dag na de presentatie van Tanda als nieuwe aanwinst van de promovendus. 'Het is een heel vervelende zaak', stelt Lugt. 'Ik heb Adriaan Visser, de voorzitter van PEC, hier even over gebeld. We hebben een goede verstandshouding en willen dat graag zo houden. Wij willen niemand in de wielen rijden, maar wachten nu af.' (Geert-Jan Jakobs/Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.