'Girona trekt bijna een miljoen uit om CL-duels in Montilivi te kunnen spelen'

Reacties

Door een gelijkspel op bezoek bij Alavés zette Girona vrijdag de tweede plaats op het spel. Invloed op de Europese aspiraties heeft dat niet, want de ploeg van Daley Blind verzekerde zich vorige week van een ticket voor de Champions League. Vast staat dat het miljardenbal neerstrijkt in Estadi Montilivi.

'Girona trekt bijna een miljoen uit om CL-duels in Montilivi te kunnen spelen'
Alavés
Alavés
2 - 2
Girona
Girona

Met Blind in de basis leek Girona een zuinige zege te gaan boeken in Baskenland, maar daar stak Jon Guridi in de 99ste minuut een stokje voor (2-2). Wint Barcelona maandag thuis van Real Sociedad, dan neemt het de tweede plaats over van de streekgenoot. Natuurlijk wil Girona de Spaanse topclub voorblijven, maar het Champions League-ticket is hoe dan ook binnen.

Míchel gaf onlangs nog aan te hopen dat Girona de wedstrijden in dat toernooi in het eigen Montilivi mag werken. Dat gaat ook gebeuren, schrijft Marca. Om te voldoen aan de eisen van de UEFA, moet het onderkomen een upgrade krijgen. Om Montilivi Champions League-proof te maken, moet Girona bijna een miljoen euro uittrekken.

Dat is het de club helemaal waard. Door in eigen huis te spelen en een tijdelijke verhuizing naar Barcelona uit te sluiten, loopt Girona naar alle waarschijnlijkheid meerdere miljoenen mis. Voor de trouwste fans is dat geen probleem. In hun ogen is het spelen van Champions League-voetbal in Montilivi onbetaalbaar. Het stadion biedt plaats aan 13.500 toeschouwers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.