Gerbrands: 'Afellay weet wat we hem te bieden hebben'

Reacties

PSV heeft Ibrahim Afellay benaderd om terug te keren in Eindhoven als er op het middenveld van de landskampioen een plek vrijkomt. En die kans is groot. Trainer Phillip Cocu erkende nog maar eens dat Georginio Wijnaldum aan de vooravond van een transfer staat.

Gerbrands: 'Afellay weet wat we hem te bieden hebben'

Wijnaldum kon vorige zomer ook al vertrekken, maar koos toen samen met Memphis Depay voor een langer verblijf in het Philips Stadion om kampioen te worden. Nu zijn de kaarten anders geschud. 'De kans is vrij groot dat Wijnaldum gaat vertrekken', zei Cocu maandag tijdens zijn eerste persconferentie. 'Maar dat hoeft niet negatief te zijn, er ontstaat dan vaak een nieuwe dynamiek in de kleedkamer.'

De 24-jarige Oranje-international staat al tijden in de belangstelling van diverse Europese clubs, waarvan er inmiddels meerderen serieuze interesse hebben getoond. PSV is dan ook voorbereid op zijn vertrek.

Algemeen directeur Toon Gerbrands vertelde aan Voetbal International dat er al contact is geweest met de transfervrije Afellay. 'Hij weet we hem te bieden hebben, de bal ligt bij hem. Maar als hij kiest voor het grote geld in Engeland, kunnen wij daar niet tegenop.'

Afellay is niet de enige versterking voor het middenveld die in beeld is bij PSV. Omdat Oscar Hiljemark en Marcel Ritzmaier ook mogen vertrekken, wil de clubleiding nog een tweede speler aantrekken. Vitesse-revelatie Davy Pröpper is daarvoor de belangrijkste kandidaat. Veel zal afhangen van het moment waarop Wijnaldum zijn transfer voltooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.