Geertruida lijkt zondag zijn favoriete tegenstander te treffen

Reacties

Lutsharel Geertruida lijkt aankomende zondag zijn favoriete tegenstander te treffen. De verdediger van Feyenoord slaat opvallend vaak toe uit een corner en Excelsior kreeg daar de meeste goals uit tegen.

Geertruida lijkt zondag zijn favoriete tegenstander te treffen
© Pro Shots

Voor een verdediger scoort Geertruida opvallend vaak. In het seizoen 2020/21 scoorde Feyenoord twaalf keer uit een corner, waarvan er vijf van Geertruida waren. Dit seizoen was hij al vier keer trefzeker uit een corner. Met zeven goals en vijf assists in 33 competitie-wedstrijden is Geertruida veruit de meest productieve verdediger uit de Eredivisie.

Geertruida lijkt aankomende zondag met Excelsior zijn favoriete tegenstander te treffen. De Kralingers kregen namelijk verreweg het meest aantal goals tegen uit hoekschoppen: zestien in totaal. Meer dan Heracles Almelo (11), FC Volendam (10), Vitesse (10, Almere City (9) en PEC Zwolle (9).

De strijd tegen degradatie zou zomaar ook op doelsaldo beslist kunnen worden. RKC en Excelsior hebben evenveel punten, maar treffen met PSV en Feyenoord bijzonder trefzekere ploegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.