Fout van Karsdorp leidt nederlaag Roma tegen Leverkusen in

Reacties

Bayer Leverkusen staat met één been in de finale van de Europa League door een 0-2 overwinning op AS Roma. Atalanta speelde in de andere halve finale gelijk tegen Olympique Marseille.

Fout van Karsdorp leidt nederlaag Roma tegen Leverkusen in
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
0 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

AS Roma maakte een half uur lang de dienst uit in het eigen Stadio Olimpico. De ploeg van Daniele de Rossi had het voetballend goed voor elkaar en maakte het Leverkusen bij vlagen zeer moeilijk. Kansen waren er via Romelu Lukaku, die een kopbal miste, en Paulo Dybala, wiens schot naast ging.

Roma had lange tijd weinig te vrezen van Leverkusen, maar door een fout van Rick Karsdorp kantelde de wedstrijd. De Nederlander gaf een te korte terugspeelbal, waardoor Alejandro Gimaldo door kon en Florian Wirtz bediende. Voor hem was het afronden een koud kunstje, waardoor Leverkusen de leiding greep in Rome.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zoals gezegd was de goal van Wirtz de ommekeer in de wedstrijd, want plots greep Leverkusen de controle en dat leverde meer kansen op. Waaronder een voor Jeremie Frimpong, die in kansrijke positie naast schoot. Tien minuten na rust kreeg Bryan Cristante namens Roma een grote kopkans uit een corner van Dybala, maar veel meer creëerde de thuisploeg niet. Bij Leverkusen viel wél nog een goal: Robert Andrich kreeg het Stadio Olimpico stil met een vlammend schot uit stand. Kansen op meer, waaronder eentje van Frimpong, werden niet benut. Leverkusen heeft hoe dan ook een uitstekende uitgangspositie om de finale te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Olympique Marseille
Olympique Marseille
1 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Marseille, nadat Pierre-Emerick Aubameyang in een gevaarlijke positie naar de grond ging, maar geen strafschop kreeg. Na elf minuten spelen waren het de spelers van Atalanta die echter een doelpunt konden vieren. Bij de goal van Gianluca Scamacca eiste Teun Koopmeiners een hoofdrol op. Hij speelde zich knap vrij en bediende Scamacca, die scoorde.

De voorsprong voor Atalanta heeft niet heel lang op het scorebord gestaan, want net toen Marseille de controle dreigde te verliezen, viel de 1-1 van Chancel Mbemba, die de bal na een snel genomen corner in de voeten kreeg en via de binnenkant van de paal uithaalde. 

In de eerste fase van de tweede helft ging de wedstrijd gelijkop. Ademola Lookman schoot namens Atalanta maar net naast, terwijl ook Geoffrey Kondogbia een kans kreeg. Marseille dacht de voorsprong te grijpen via Ismaila Sarr, maar die goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Áls er in de slotfase een ploeg aanspraak maakte op de overwinning, dan was het Marseille, dat Atalanta regelmatig met de rug tegen de muur zette, maar niet de trekker overhaalde. 

Zodoende is er voor de beslissende wedstrijd van volgende week geen duidelijke favoriet aan te wijzen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.