Financieel fiasco voor FC Dordrecht

Reacties

FC Dordrecht stevent af op een tekort van tussen de 350 en 400 duizend euro. Volgens directeur Hans de Zeeuw komt dit vooral door de tegenvallende sponsorinkomsten en de povere sportieve resultaten.

Financieel fiasco voor FC Dordrecht

In de jaren dat Ad Heijsman directeur was, haalde hij gemiddeld ongeveer 1,1 miljoen euro aan commerciële inkomsten binnen. Maar sinds zijn vertrek is de post commercie zwaar onderbezet en wordt er nog maar 700 duizend euro opgehaald.

Dat de sportieve prestaties tegenvallen is opmerkelijk, aangezien technisch directeur Marco Boogers er juist om bekend stond met minimale middelen maximaal te presteren. Maar de technisch directeur bemoeit zich op nadrukkelijk advies van de rvc een stuk minder met de dagelijkse trainingen en de wedstrijden.

Boogers, die werkt met een spelersbudget van 550 duizend euro, lijkt volgend seizoen genoegen te moeten nemen met een stuk minder. Het verkopen van Danzell Gravenberch (foto) aan het Engelse Reading - ook voor Rangelo Janga is veel belangstelling - kan de club weer wat lucht geven. Er wordt volop gespeculeerd over het voorbestaan van FC Dordrecht, waarbij de onrust die er toch is niet in het voordeel werkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.