FIFA onderzoekt mogelijkheden om competitieduels in buitenland te spelen

Reacties

Op een raadsvergadering van de FIFA in Bangkok is woensdag toestemming gegeven voor het oprichten van een werkgroep die onderzoek gaat doen naar de mogelijkheid om competitiewedstrijden in andere landen te spelen. Dat heeft de wereldvoetbalbond bekendgemaakt.

FIFA onderzoekt mogelijkheden om competitieduels in buitenland te spelen
© Pro Shots

Er zullen tussen de tien en vijftien mensen in plaatsnemen die allemaal verschillende functies vervullen in het voetbal, en de FIFA-raad verwacht dat er 'binnen enkele maanden' een advies ligt. De FIFA heeft ook aangegeven wat er zoal onderzocht wordt, en dan moet je denken aan de vragen of het geen competitievervalsing oplevert, en of er wel goed gecommuniceerd kan worden met fans die door de verplaatsing naar een ander land een wedstrijd van hun club moeten missen.

Het spelen van competitiewedstrijden in een ander land is al jaren een idee dat de ronde doet in vooral de Premier League en La Liga. De plannen staken meermaals de kop op, soms werden ze zeer concreet, maar grote weerstand van binnenlandse supporters heeft tot nu toe voorkomen dat er echt Premier League- of La Liga-wedstrijden zijn gespeeld in andere landen dan respectievelijk Engeland en Spanje.

De Spaanse en Italiaanse voetbalbonden hebben recent overigens wél geëxperimenteerd met het spelen van de Super Cup in andere landen. De Spaanse Super Cup vindt sinds 2018 in de Arabische wereld plaats, de Italiaanse tegenhanger is sinds 2009 behalve in Italië ook meermaals in China, Qatar en Saoedi-Arabië uitgevochten. RMC Sport meldt woensdag dat  het Franse equivalent volgend jaar in China gehouden wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.