Feyenoord maakt de Schotse verwachtingen niet waar

Reacties

In Schotland wordt na afloop van Feyenoord – Celtic vooral besproken hoe de Schotse kampioen zich in deze Champions League-ontmoeting tekort deed. Het gevoel onder analisten en journalisten is dat van een behoorlijk grote, gemiste kans.

Feyenoord maakt de Schotse verwachtingen niet waar
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

Aiden McGeady sprak namens de BBC: 'Op dit niveau zijn de marges klein. Het gaat erom dat je je kansen afmaakt. Celtic deed dat niet, en voor de rode kaarten vond ik dat Feyenoord dat ook niet deed. Celtic kan hier positieve dingen uithalen, maar voor veel van de nieuwe spelers valt er nog een hoop te leren. Feyenoord stelde me wat teleur als je kijkt hoe er over hen gepraat werd', aldus de Ier.

Voormalig Celtic-manager en cultfiguur bij uitstek Neil Lennon kon zijn ogen niet geloven toen hij in zijn functie als analist bij Sky Sports de openingsgoal van Calvin Stengs zag. 'Oh nee. Nee, nee, nee, nee, nee. Ik heb geen idee hoe Hart die bal niet houdt. Stengs schiet, de bal stuitert voor Joe, zo'n goal mogen we niet tegen krijgen. Een keeper als Hart moet die bal pakken. Dit is echt een teleurstelling', aldus Lennon op de Britse televisie.

Een andere oud-manager van Celtic, Martin O'Neill, die op TNT Sports zijn mening gaf over de wedstrijd in De Kuip, gaf naast Hart nog iemand de schuld voor de 1-0. 'Het is vrij duidelijk dat hij hem met links gaat indraaien. De positie waarin Kyogo Furuhashi in de muur staat, dat is niet de plek waar hij moet staan. Maar daarnaast vind ik ook dat Joe hier niet geweldig keept, al ziet hij de bal wat laat komen.'

A miserable night in Holland, opent de Schotse tabloid Daily Record. 'Joe Hart had in de eerste helft amper werk, maar kreeg op slag van rust een mokerslag te verwerken. Hart kan de schuld krijgen van die 1-0, maar redde de boel na rust met het stoppen van de strafschop. Als dat Celtic hoop gaf, vervloog die toen Odin Holm tien minuten na zijn invalbeurt een directe rode kaart kreeg. Toen was het onmogelijk om stand te houden. Dat is frustrerend, want er komen nog zwaardere uitdagingen aan in deze poule.'

In de Glasgow Times wordt ook benoemd dat The Bhoys zichzelf tekort deden. 'Om in Rotterdam wat te halen, moeten alle Celtic-spelers op hun best zijn. In plaats daarvan stonden er twee voortijdig onder de douche. Ze mogen dan nieuwe spelers hebben, maar ze zijn nog altijd kampioen zichzelf in de voet schieten. En het frustrerende is dat ze met elf tegen elf geen moment overklast werden door de Nederlandse kampioen', luidt het commentaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.