FC Utrecht treft met PEC-trainer Jans stamgast in play-offs

Reacties

● PEC Zwolle boekte slechts één zege in de laatste vijf thuisduels met FC Utrecht (V2, G2 - allemaal in de reguliere competitie).

FC Utrecht treft met PEC-trainer Jans stamgast in play-offs

● FC Utrecht versloeg dit seizoen drie clubs tweemaal in de competitie, waaronder PEC Zwolle en FC Groningen die meedoen in de play-offs om Europees voetbal (derde club is Vitesse).

● PEC Zwolle speelt voor de tweede keer in de clubhistorie play-offs om een Europees ticket, nadat de ploeg vorig seizoen in de eerste ronde door Vitesse werd uitgeschakeld.

● Sinds de herintroductie van de play-offs om Europees voetbal (2006) wist het laagst geplaatste team in de play-offs - dit seizoen PEC Zwolle - nog nooit een ticket voor de UEFA Cup/Europa League te pakken.

● Lars Veldwijk was niet betrokken bij een goal in zijn laatste drie duels in het IJsseldelta Stadion, terwijl de spits van de Zwollenaren in de drie thuiswedstrijden daarvoor drie doelpunten maakte en vier assists gaf.

● PEC-trainer Ron Jans coachte twintig keer eerder een play-offduel om Europees voetbal, meer dan elke andere trainer.

Ron Jans coachte de meeste duels in de play-offs om Europees voetbal.
Ron Jans coachte de meeste duels in de play-offs om Europees voetbal.

● FC Utrecht won sinds de terugkeer van de play-offs om Europees voetbal in 2006 geen enkele van de eerste twaalf duels (G6, V6), maar boekte zeven zeges in de laatste acht play-offwedstrijden (V1).

● In 2013 was FC Utrecht de laatste club die zich kwalificeerde voor de Europa League als het hoogstgeplaatste team in de play-offs.

● Aanvaller Sébastien Haller is dit seizoen in alle competities direct betrokken bij 28 doelpunten (22 goals, 6 assists) in 38 wedstrijden voor Utrecht, maar was bij geen enkele treffer betrokken in zijn laatste vijf duels.

● Alleen Ab Fafié (61) en Han Berger (58) pakten meer punten in hun eerste 34 Eredivisie-wedstrijden als trainer van FC Utrecht dan Erik ten Hag (53).

  Bron: Opta Sports

  Bekijk hier al onze video's
  Gerelateerde artikelen
  Praat mee

  Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

  Reacties worden op dit moment geladen.