'Everton bereikt persoonlijk akkoord met Koeman'

Reacties

Ronald Koeman staat voor een overstap naar Everton. The Toffees hebben een persoonlijk akkoord bereikt met de trainer van Southampton, waar hij nog een contract tot 2017 heeft. Dat meldt FOX Sports.

'Everton bereikt persoonlijk akkoord met Koeman'

Koeman was met Southampton in gesprek over een nieuwe verbintenis en leek er met die club te gaan uitkomen, maar heeft uiteindelijk toch voor Everton gekozen. Daar wordt hij, mits de clubs een akkoord bereiken over de transfersom, de opvolger van de ontslagen Roberto Martínez.

Rob Jansen, zaakwaarnemer van Koeman, houdt nog een slag om de arm. 'Eerst moeten de clubs overeenstemming hebben bereikt. Daarna komen wij weer in actie. Ik kan ook nog niet zeggen of zijn broer Erwin meegaat als assistent. Dat is allemaal nog voorbarig nu. Laten we het nu maar even rustig afwachten of de clubs eruit komen.'

Southampton wil een forse vergoeding ontvangen voor het afkopen van het contract van de Nederlandse trainer en is daarover nog in onderhandeling met Everton. Koeman heeft aan Everton aangegeven graag in Liverpool te willen werken en ook Southampton is op de hoogte gebracht van die wens.

Na Vitesse, AZ, Ajax, PSV, Feyenoord, Benfica, Valencia en Southampton zou Everton de negende club van Koeman worden. Hij komt bij de tweede club van Liverpool met Arouna Koné en Steven Pienaar twee voormalige spelers uit de Eredivisie tegen. Met beide spelers werkte Koeman al eens: met Koné bij PSV, met Pienaar bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.