Drie keer geen scheepsrecht: Bayern München krijgt wéér afwijzing

Reacties

Bayern München heeft opnieuw nul op rekest gekregen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Ralf Rangnick heeft Der Rekordmeister laten weten niet in te gaan op de interesse en blijft aan als bondscoach van Oostenrijk.

Drie keer geen scheepsrecht: Bayern München krijgt wéér afwijzing
© Pro Shots

Dat land komt met een uitgebreide persverklaring, waarin Rangnick aangeeft te blijven. 'Ik ben met heel mijn hart de bondscoach van Oostenrijk. Ik geniet enorm van deze taak en ben vastbesloten om door te gaan hier. Ik wil uitdrukkelijk benadrukken dat dit geen afwijzing van Bayern is, maar een beslissing vóór mijn team en onze gemeenschappelijke doelen. Onze volledige concentratie ligt op het EK.'

Niet alleen Bayern München had belangstelling, zo verraadt ÖFB-sportdirecteur Peter Schöttel. ‘We hebben begrepen dat hij zelfs twee aantrekkelijke opties had. We hebben hem de tijd gegeven om alles rustig te overwegen en zijn heel trots dat hij voor Oostenrijk heeft gekozen.’

Eerder had Bayern tevergeefs geprobeerd Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) en Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland) binnen te halen als opvolger van Thomas Tuchel, meer kreeg van beide coaches eveneens een afwijzing.

Dus schakelde de club door naar Rangnick, met wie concrete gesprekken werden gevoerd. De 65-jarige oefenmeester is met Oostenrijk echter tot een overeenkomst gekomen om als bondscoach aan te blijven en heeft Bayern München naar verluidt woensdag op de hoogte gebracht van zijn besluit. Daardoor moet de club haar zoektocht opnieuw herstarten.

Concreet worden er geen namen meer genoemd, nadat Alonso, Nagelsmann en Rangnick allemaal besloten hebben om hun huidige job te verkiezen boven de vacature in München. Vanuit een groep Bayern München-fans werd recentelijk een petitie gestart om Tuchel alsnog langer binnenboord te houden: met dit nieuws is die mogelijkheid in elk geval weer een stapje dichterbij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Rangnick
Meer over R. Rangnick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.