Deze clubs zijn net als PSV zeker van overwintering in de Champions League

Reacties

Twaalf van de zestien deelnemers van de achtste finale in de Champions League zijn al bekend. In twee van de acht groepen is zelfs al compleet duidelijk hoe de kaarten geschud zijn qua ticketverdeling.

Deze clubs zijn net als PSV zeker van overwintering in de Champions League
© Pro Shots

In Groep E en Groep G is al duidelijk welke twee clubs overwinteren in de Champions League, welke club als nummer drie naar de play-offs van de Europa League gaat en welke club uitgeschakeld is in Europa. Groep E is de groep van Feyenoord, dat na de nederlaag tegen Atlético Madrid weet dat het derde zal worden achter de Spanjaarden en Lazio. In Groep G zijn Manchester City en RB Leipzig zeker van de volgende Champions League-ronde, Young Boys gaat naar de Europa League en Rode Ster Belgrado is straks klaar met Europees voetbal.

In Groep D van het elitetoernooi is de strijd om de Champions League-tickets al gestreden en in het voordeel van Real Sociedad en Internazionale gevallen, en na woensdagavond is ook in Groep B duidelijk geworden hoe het zit: Arsenal meldt zich in februari als groepswinnaar, PSV weet zich verzekerd van plek twee en dus een dubbele confrontatie met één van de zeven andere groepswinnaars.

Bayern München, Real Madrid, Borussia Dortmund en Barcelona zijn de andere clubs die al zeker zijn van een plek in de achtste finale. Daarin wordt een groepswinnaar aan een runner-up gekoppeld.

Geplaatste teams

Club Groep
Bayern München* A
Arsenal* B
PSV B
Real Madrid* C
Real Sociedad D
Internazionale D
Atlético Madrid E
Lazio E
Borussia Dortmund F
Manchester City* G
RB Leipzig G
Barcelona* H

*Zeker van groepswinst

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.