De les van Mourinho: Duff trekt alle registers open voor Ierse landstitel

Reacties

Damien Duff is druk bezig zijn eerste landstitel als trainer te veroveren. In Ierland jaagt hij op een sprookjestitel, als manager van Shelbourne FC. Alle registers worden door de voormalige vleugelaanvaller opengetrokken.

De les van Mourinho: Duff trekt alle registers open voor Ierse landstitel
© Shelbourne FC

Duff is een Premier League-icoon, met bijna vierhonderd wedstrijden in de grootste competitie ter wereld op de teller. Hij was een van de eerste topaankopen in het Roman Abramovic-tijdperk van Chelsea en veroverde er twee keer de Engelse landstitel, maar maakte ook furore bij Fulham, Blackburn Rovers en Newcastle United. Daarnaast speelde hij 101 interlands en is het onbetwistbaar een van de grootste spelers die Ierland ooit voortbracht.

Vraag het aan Louis van Gaal, bijvoorbeeld. Duff was tenslotte een van de plaaggeesten van het Ierland dat op Lansdowne Road in 2001 een WK-ticket van Nederland afsnoepte. Van Gaal zag het als bondscoach lijdzaam aan, toen Jason McAteer het enige doelpunt maakte en een gouden generatie de kans op een memorabel eindtoernooi ontnam. Duff ging wél naar Japan en Zuid-Korea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inmiddels is Duff trainer, nadat hij 2016 stopte met voetballen. Sinds november 2021 zwaait hij de scepter bij Shelbourne FC. Die club hunkert naar de eerste landstitel sinds 2006 en is hard op weg dat kunstje te klaren. Onder leiding van Duff is de club plots de trotse koploper, voor de nationale voetbalgrootmacht Shamrock Rovers.

Toch ging het de laatste weken niet vanzelf bij Shelbourne. Na een wervelende periode werd in april vijf keer op rij niet meer gewonnen. Daardoor besloot amateurpsycholoog Duff, die niet geheel toevallig zijn beste tijd als speler kende onder de vleugels van José Mourinho, om zijn spelers op een andere manier te raken. Dat leverde geweldige beelden op.

Duff haalde, na het gewonnen duel met St. Patricks, waardoor de periode zonder zege beëindigd werd, een supporter van de tribune. De fan werd het middelpunt van de huddle van zijn helden en kreeg het woord, waarna een orkaan van blijdschap door het stadion raasde. Nog vijf wedstrijden is de club verwijderd van een huzarenstukje. Met dank aan een plaaggeest van Van Gaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.