De Leeuw ziet wens in vervulling gaan met transfer naar VS

Reacties

Michael de Leeuw heeft zijn gewenste buitenlandse transfer te pakken. De spits heeft overeenstemming bereikt over een contract voor 2,5 jaar bij het Amerikaanse Chicago Fire.

De Leeuw ziet wens in vervulling gaan met transfer naar VS

Bij die nieuwe club wordt De Leeuw herenigd met voormalig ploeggenoot Johan Kappelhof. De 29-jarige aanvaller onderhandelde de afgelopen dagen al met de Amerikaanse club. Verdediger Kappelhof vertrok afgelopen winter naar de club die momenteel na zeven duels onderaan staat in de Major League Soccer (Eastern Conference) en vooral behoefte heeft aan scorend vermogen.

Hoewel FC Groningen De Leeuw graag had behouden, vertrekt de Brabander na vier seizoenen toch. In die periode was hij nooit helemaal onomstreden bij trainer Erwin van de Looi, die hem wisselend als spits, nummer 10 en als invaller gebruikte.

In vier jaar kwam De Leeuw tot 137 officiële wedstrijden voor FC Groningen, daarin scoorde hij 55 keer. Chicago Fire meldde zich in de winterstop al eerder voor de aanvaller, maar toen kwam het niet tot een overgang.

De Leeuw, die met FC Groningen in de play-offs om het laatste Europa League-ticket werd uitgeschakeld door Heracles Almelo, zal morgen al niet meer in actie komen bij het afsluitende oefenduel van FC Groningen. Wel zal hij aanwezig zijn in Beerta, waar de noorderlingen het seizoen besluiten met een wedstrijd tegen THOS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.