De Graafschap wint 'De Grote VI-Stadiontest'

Reacties

Voetbal International presenteert in de editie van deze week de uitslag van 'De Grote VI-Stadiontest 2016'. Met De Vijverberg, het stadion van De Graafschap, als winnaar.

De Graafschap wint 'De Grote VI-Stadiontest'

Het recept is al jaren hetzelfde: drie verslaggevers die onaangekondigd de achttien clubs in de Eredivisie bezoeken. Op basis van een handvol criteria worden alle voetbaltempels in ons land kritisch beoordeeld. Feyenoord heeft met oud-spits Peter Houtman de beschikking over de beste stadionspeaker van het land, zo heeft de VI-jury besloten. Parkeren gaat nergens vlotter dan bij Willem II en een broodje Excelsior is bijna een misdaad tegen de mensheid. In Alkmaar en Groningen hebben ze de beste toiletvoorzieningen, Cambuur-supporters staan nog altijd met zijn vijven naast elkaar hun behoefte te doen in een metalen bak. Vitesse biedt alles bij elkaar de beste voorzieningen, maar de echte voetbalsfeer is nogal eens ver te zoeken in het Gelredome.

De overall winnaar – de perfecte combinatie van voorzieningen en voetbalsfeer – is een nieuwkomer in de Eredivisie: De Graafschap. De VI-jury was zwaar onder de indruk van het bezoek aan Doetinchem. 'Lichtmasten verstopt tussen de bomen, vaders die met de zoon achter op de fiets naar De Vijverberg gaan. Het is een heerlijk, ouderwets voetbalavondje.'

De volledige uitslag van 'De Grote VI-Stadiontest 2016' is te lezen in Voetbal International nummer 16, vanaf 20 april a.s. in de winkels en online te bestellen op VI.nl.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.