'Clubman Xavi komt bij afscheid met fraai financieel gebaar richting Barcelona'

Reacties

Xavi Hernández (44) heeft zich bij zijn afscheid bij Barcelona een waar clubman getoond. De coach moet na dit seizoen vertrekken, maar ziet ondanks een doorlopend contract af van zijn salaris voor  komend seizoen. De voormalig middenvelder stelde slechts twee eisen tijdens zijn contractontbinding.

'Clubman Xavi komt bij afscheid met fraai financieel gebaar richting Barcelona'
© Pro Shots

De oefenmeester heeft Barcelona allereerst om de 2,5 miljoen euro gevraagd die de coach zelf heeft betaald om de overstap naar Camp Nou te maken. Destijds was de financiële situatie van de club al erg penibel – iets waarover Xavi zich recent uitsprak en wat hem min of meer de kop heeft gekost. Xavi paste het verschil tussen vraag en aanbod zelf bij om naar Catalonië over te stappen.

Daarnaast wil Xavi dat de rest van zijn technische staf, met daarin onder meer zijn broer Óscar, wel gewoon nog doorbetaald wordt komend seizoen. Hoewel Barcelona twee keer dus nog wel in de buidel moet tasten, komt het financieel goed weg dankzij het gebaar van Xavi. Als ze het volle pond hadden moeten betalen, was de club om en nabij zo’n elf miljoen euro kwijt.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Hansi Flick de opvolger van Xavi in Catalonië. De 59-jarige Duitser werd al in Barcelona gespot, maar die overeenkomst kon pas worden rondgemaakt zodra de club een akkoord heeft bereikt met Xavi. Dat is volgens Mundo Deportivo en SPORT reeds gebeurd, waardoor de weg voor Flick definitief vrij lijkt te zijn.

Spelersprofiel

Xavi


Geboortedatum:
25 januari 1980
Leeftijd:
44
Geboorteplaats:
Terrassa
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
67 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Xavi
Meer over Xavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.