Chinezen betalen opnieuw niet, maar ADO houdt hoop

Reacties

De overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf United Vansen is nog altijd niet van de baan. Nadat de Chinezen eerder al drie deadlines voorbij hadden laten gaan, werd oudejaarsnacht ook het vierde ultimatum genegeerd. Toch houden de beleidsbepalers in Den Haag hoop op het geld.

Chinezen betalen opnieuw niet, maar ADO houdt hoop

Medio juni werden de plannen voor de overname door Hui Wang, eigenaar van het sportmarketingbedrijf United Vansen, ontvouwd. Sindsdien is het voor grootaandeelhouder Mark van der Kallen wachten op het bedrag, ruim acht miljoen euro, dat met de transfer van de aandelen is gemoeid.

De Hagenaar liet eerder nadrukkelijk doorschemeren dat het kalenderjaar 2014 een duidelijk streven was om het geld te ontvangen. Daar zijn de Chinezen opnieuw niet in geslaagd, nadat het bedrijf ook al eerdere deadlines hebben laten verlopen. Toch wordt de stekker er vooralsnog niet uitgetrokken. Later zullen ADO en Van der Kallen dit bekend maken. United Vansen zou recent nog opnieuw hebben aangegeven op korte termijn tot betaling over te gaan, en dat eerdere belemmeringen daarvoor in China zijn weggenomen.

Overigens zal Maarten Fontein voorlopig aanblijven als algemeen directeur. De 62-jarige Hagenaar is sinds augustus in dienst van de club. De bestuurder, die eerder actief was voor Ajax en AZ, had een contract dat gisteren afliep. Fontein blijft echter actief als algemeen directeur van de club en de bedoeling is dat hij die functie na de overname zal blijven bekleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.