Bondscoach Kroatië bijt van zich af: 'Wij zijn altijd de underdog'

Reacties

Kroatië likt de wonden na de valse start op het EK tegen Spanje. Bondscoach Zlatko Dalic erkent dat de nederlaag geen positief effect heeft op het moraal, maar vindt tegelijkertijd dat zijn ploeg meer respect verdient.

Bondscoach Kroatië bijt van zich af: 'Wij zijn altijd de underdog'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Dalic is van mening dat Kroatië als 'outsider' wordt gezien. Onterecht, in zijn ogen. 'De wedstrijd tegen Spanje was niet geweldig om naar te kijken en we hielden er geen goed gevoel aan over. Maar wij zijn altijd de underdog. We behoren niet tot de favorieten, ook al hebben we de afgelopen zes jaar drie prijzen gewonnen. Na Frankrijk zijn wij het enige land dat dit heeft kunnen doen, dus ik blijf zeggen dat Kroatië meer respect verdient voor wat we hebben bereikt', beet Dalic dinsdag tijdens een persconferentie van zich af.

'Wij hebben drie prijzen gewonnen, Engeland in de laatste vijftig jaar slechts één. Maar wij zijn het zwarte schaap. We zijn klein, maar dapper en zullen blijven vechten. We hebben het recht om trots te zijn en de resultaten laten zien dat we beter zijn dan men denkt. Ik weet dat er na de nederlaag tegen Spanje weinig positiviteit is, maar we blijven ons best doen. We kunnen trots zijn op wat we de afgelopen zes à zeven jaar hebben bereikt. Kroatië is veel beter dan wordt gezegd', aldus de bondscoach richting het tweede groepsduel met Albanië.

Wo 19 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.