Balende Frimpong richt vizier op volgende finale en verklaart onderonsje met De Roon

Reacties

Jeremie Frimpong had logischerwijs flink de smoor in nadat zijn Bayer Leverkusen woensdag kansloos was in de Europa League-finale tegen Atalanta. Nu wil hij zijn focus zo snel mogelijk verleggen op de laatste opdracht van het clubseizoen: de bekerfinale.

Balende Frimpong richt vizier op volgende finale en verklaart onderonsje met De Roon
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Toch is er eerst een kater te verwerken. 'We moeten Atalanta feliciteren. Ze verdedigden erg goed, dit was gewoon één van die wedstrijden waarin we ons spel niet speelden, niet tot kansen kwamen. De trainer vertelde ons in de rust dat we niet op mochten geven. We wachtten op onze kansen, maar het moment kwam niet', sprak de Oranje-international bij Veronica.

Na afloop had Frimpong een kort onderonsje met Marten de Roon, die de finale door een blessure moest missen maar wel op de bank plaatsnam. 'Ik heb Marten gefeliciteerd, hij is mijn teamgenoot bij Oranje, en ik heb hem gevraagd naar zijn blessure. Een normaal gesprek', aldus Frimpong over zijn gesprekje met zijn winnende tegenstander.

Ook zo kort na de finale was Frimpong in staat om het goede te zien in het seizoen van zijn ploeg, dat tot deze domper ook uit louter hoogtepunten had bestaan. 'Niemand verliest graag, laat staan in finales. Maar 51 wedstrijden op rij ongeslagen is ongelofelijk. Ook al zijn we nu teleurgesteld, we hebben een geweldig seizoen gehad', vertelde de rechterflankman.

Er is nog één kans voor het team van Xabi Alonso om dit seizoen nog mooier te maken: in de bekerfinale. Waar Leverkusen in Dublin als nipte favoriet aan de finale begon, zal de favorietenrol zaterdag in Berlijn echt torenhoog zijn in de bekerfinale tegen 2. Bundesliga-ploeg 1. FC Kaiserslautern. 'Nu moet de focus naar zaterdag, dan moeten we echt winnen', is Frimpong zich bewust van de kans om van het voor Die Werkself toch al unieke kampioenschap een dubbel te maken.

1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer J. Frimpong
Meer over J. Frimpong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.