AZ hoopt gesprekken met Van den Brom snel af te ronden

Reacties

AZ tilt de aanstelling van John van den Brom over het bekerduel van woensdag heen, wanneer de Alkmaarders in Limburg spelen tegen de amateurs van EVV. Afgelopen weekend voerde directeur voetbalzaken Earnest Stewart een tweede gesprek met de beoogde hoofdtrainer.

AZ hoopt gesprekken met Van den Brom snel af te ronden

Later volgde ook een onderhoud met Marco van Basten, die terugtrad maar straks in de technische staf nog wel blijft fungeren als assistent. Hij gaf alvast een positief advies. 'We hebben in de eerste plaats vooral gesproken over voetbal’, zegt Stewart maandagavond tegen Voetbal International. 'Aan het zakelijke deel kwamen we nog niet toe. Maar we hopen het snel te kunnen afhandelen.'

De bijna 48-jarige Van den Brom werd in maart van dit jaar door Anderlecht op straat gezet. De achterstand op lijstaanvoerder Standard Luik bedroeg op dat moment twaalf punten. Twee jaar eerder trad hij in dienst. Met Paarswit won hij de Belgische Super Cup (2012) en de landstitel (2013).

Haar
Doordat Van den Brom nog even op zich laat wachten, staat Dennis Haar deze week opnieuw als eindverantwoordelijke voor de groep. Wellicht slaat zijn nieuwe collega dan ook het pikante uitduel met ADO Den Haag van zaterdag over. Daar stond Van den Brom in het seizoen 2010/11 onder contract.

Interim-coach Haar dacht het voor twee dagen over te nemen, maar staat dus langer voor de groep. 'Ik bekijk het van dag tot dag', zegt hij over de situatie. Zelf sprak hij nog niet met Van den Brom. 'Dat is wat mij betreft ook geen must. Als Earnest en Marco een positief gevoel aan de gesprekken hebben overgehouden, is het toch goed? We hebben een prima staf, waarin de rolverdeling duidelijk is. Daar zou ik als trainer blij mee zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.