Aubameyang openhartig over mentale problemen: 'Begon stevig te zuipen'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang was in het voorbije seizoen goed op schot voor Olympique Marseille, maar niet alles was rooskleurig in het leven van de spits uit Gabon. Aubameyang heeft openhartig verteld over de mentale problemen die hij enkele jaren geleden ervoer.

Aubameyang openhartig over mentale problemen: 'Begon stevig te zuipen'
© Pro Shots

Op het YouTube-kanaal Colinterview gaf Auba zich bloot. 'Ik weet zeker dat ik in een depressie zat. Dan ga je je heel anders gedragen, ik begon bijvoorbeeld stevig te zuipen. Het was een zware, moeilijke tijd. Het begon iets voor ik werd weggestuurd bij Arsenal', aldus Aubameyang die Noord-Londen in 2022 achter zich liet en sindsdien achtereenvolgens bij Barcelona en Marseille speelde.

Voorts vertelde Aubameyang dat hij destijds geen psycholoog in de arm had genomen en dat hij, achteraf bekeken, vindt dat hij dat beter wél had kunnen doen. 'We zeggen altijd dat we erover moeten praten, dat is ook niks om je voor te schamen. Ook al heb ik het zelf niet gedaan, ik weet wel dat het heel erg kan helpen. Ik denk dat het mij ook goed had gedaan.'

Een verandering van omgeving kwam goed van pas, vertelde Aubameyang, dit seizoen goed voor zeventien goals in de Ligue 1 en sinds enkele maanden ook de topscorer aller tijden in de Europa League is. 'Ik had het niet beter kunnen hebben dan in Marseille. Het is er nogal extreem, maar daar houd ik wel van', aldus de aanvaller over de vurige beleving van het publiek in de Zuid-Franse havenstad.

Spelersprofiel

P. Aubameyang


Geboortedatum:
18 juni 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Laval
Nationaliteit
Gabon
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Olympique Marseille
Nationaal team:
Gabon

In Nederland is er hulp voor iedereen die te kampen heeft met problemen aangaande mentale gezondheid. Bezoek in dat geval 113.nl of bel 0800-0113.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.