Arsenal en Ødegaard maken in titeljacht grote indruk tegen 'trash' Chelsea

Reacties

Arsenal rekende dinsdagavond op overtuigende wijze af met Chelsea (5-0). Het was na moeizamere weken de overwinning die Mikel Arteta met zijn ploeg nodig had om weer helemaal mee te doen in de Engelse titelstrijd, zo concluderen de Engelse media. 

Arsenal en Ødegaard maken in titeljacht grote indruk tegen 'trash' Chelsea
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
5 - 0
Chelsea
Chelsea

'Arsenal back on track', concludeert de BBC. Na de nederlaag tegen Aston Villa en uitschakeling in de Champions League door Bayern München toonde Arsenal aan dat 'het titelmomentum' weer helemaal terug is. En de ploeg is verder dan vorig seizoen. 'Elke wedstrijd wordt gezien in het licht van de late ineenstorting vorig seizoen. Arsenal heeft karakter om na de recente tegenslagen een pak slaag uit te delen aan Chelsea. Arsenal is gegroeid in veerkracht.'

The Athletic denkt dat Arsenal weleens een 'psychologisch voordeel' kan hebben in de titelrace, omdat het eerder in actie komt en een voorsprong heeft van respectievelijk drie en vier punten op de concurrentie, die nog wel een wedstrijd(en) in te halen hebben. 'En wat een verschil met zes dagen geleden', doelde de website op de uitschakeling in het miljardenbal. 'Arsenal blies Chelsea weg. Het laat zien hoe snel het momentum kan veranderen in een titelrace. Arsenal zag eruit als een team dat zonder de schroom speelde die het vorig jaar rond deze tijd achtervolgde.'

Sky Sports zag een 'vijf sterren' Arsenal en is hard voor 'trash' Chelsea. 'Een pijnlijke nederlaag, na het verlies in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City. Dit is een flinke deuk op hun hoop om Europees voetbal te spelen komend seizoen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martin Ødegaard was volgens The Sun een absolute uitblinker bij Arsenal en kreeg een 9, gevolgd door Kai Havertz, Declan Rice en Ben White (allen een 8). Ødegaard creëerde acht (!) kansen uit open spel tegen Chelsea: dat was het hoogste aantal van een Arsenal-speler in een Premier League-wedstrijd sinds Mesut Özil tegen Everton in oktober 2017. Het medium gaf alleen Chelsea-keeper Djordje Petrovic en Noni Madueke een voldoende (6). 'Chelsea moet hopen dat de afwezigheid van Cole Palmer niet te lang duurt. Daar is voldoende bewijslast voor gekomen vanavond.'

The Standard gaf alleen invaller Thiago Silva (6) een voldoende aan de kant van Chelsea en beoordeelde naast Ødegaard ook White op een 9. Football.Londen komt zelfs tot vier negens aan de kant van Arsenal: naast White en Ødegaard krijgen ook Kai Havertz en Declan Rice dat enorm hoge cijfer.

Cijfers
Ook cijfermatig was het een imponerend optreden van Arsenal tegen Chelsea. De ploeg veroverde het hoogste aantal ballen ooit in de 'final third' onder Arteta in een Premier League-wedstrijd (15). In totaal kwam de ploeg tot liefst 27 (!) schoten en dat was zowel in de eerste helft als in de tweede helft een record.

The Gunners boekten tevens de grootste zege ooit op Chelsea en wonnen voor de zesde keer dit seizoen met vijf doelpunten of meer. Voor Chelsea was het de bovendien de grootste nederlaag in een Londen-derby sinds 1986 bij Queens Park Rangers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.