Aké kijkt zijn ogen uit met Haaland: 'Die man is niet normaal'

Reacties

Nathan Aké heeft weer met stijgende verbazing gekeken naar de prestaties van zijn ploeggenoot Erling Haaland. De Noor maakte zaterdagavond tegen Wolverhampton Wanderers vier goals, wat hem op fraaie complimenten kwam te staan van de verdediger.

Aké kijkt zijn ogen uit met Haaland: 'Die man is niet normaal'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

De afgelopen maanden was er regelmatig kritiek op Haaland, die vooral in het meevoetballen zijn beperkingen zou hebben. Onder meer van Roy Keane, die hem 'een League Two-spits' noemde. Maar scoren doet Haaland nog altijd. En veel ook. De spits is momenteel topscorer van de Premier League met 25 goals. 'Die man is niet normaal', concludeerde Aké na afloop bij Viaplay.

'Hij maakt weer vier goals. Maar niet alleen zijn goals, ook hoe hij speelde aan de bal. Hij is altijd aanspeelbaar, in de bal of achter de verdediging. Daarin is hij heel belangrijk.' Na tachtig minuten werd Haaland naar de kant gehaald, waarna de televisiekijker een mokkende Noor op de bank zag zitten. 'Dat was niet om zijn wissel', verduidelijkte Aké. 'Het was om de actie daarvoor dat hij geen vrije trap kreeg. Hij wist niet wat hij anders moest doen, zei hij tegen mij.'

Voetbal International analyseerde de bijdrage van Erling Haaland in het meevoetballende gedeelte.

Niet alleen voor Haaland had Aké mooie woorden over. Hij was ook onder de indruk van het optreden van Rodri, die met twee assists weer een belangrijke rol speelde. 'Voor mij is het misschien wel de beste verdedigende middenvelder van de wereld. Vandaag weer een paar assists en verdedigend heel sterk. Het is niet normaal om zo iemand voor je te hebben.'

Bekijk het interview hier:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.