Ajax wil af van Duarte en Van Rhijn, toekomst Schöne onzeker

Reacties

Het streven bij Ajax blijft om een flink aantal spelers met doorlopende contracten deze zomer van de hand te doen. Zo mogen Ricardo van Rhijn (25, foto) en Lerin Duarte (25) sowieso uitkijken naar een nieuwe club.

Ajax wil af van Duarte en Van Rhijn, toekomst Schöne onzeker

Ruben Ligeon (24) is daarin al geslaagd. De rechtsback, die afgelopen seizoen op huurbasis actief was voor Willem II en FC Utrecht, tekende deze week een contract bij Slovan Bratislava. Ook de toekomst Mike van der Hoorn, Lasse Schöne en Thulani Serero is nog onzeker. Het drietal heeft nog een eenjarig contract bij Ajax, waardoor het mogelijk financieel interessant is om deze zomer mee te werken aan een transfer.

Arek Milik is het EK in Frankrijk op een uitstekende manier gestart. De 22-jarige Pool van Ajax was de matchwinner tegen Noord-Ierland (1-0). Het optreden van de spits werd nauwlettend vanuit Amsterdam gevolgd. Het is geen geheim dat Ajax openstaat voor een transfer van Milik, ondanks een doorlopend contract tot medio 2019. Vanuit Duitsland en Engeland is er via tussenpersonen in de afgelopen weken geïnformeerd naar de vraagprijs, maar tot een concreet voorstel kwam het nog niet.

Terwijl Milik actief is op het EK, schakelt Ajax zelf door naar versterkingen in de aanval. De interesse in een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar (33) speelt al langere tijd. Daarnaast verwacht de club op zeer korte termijn ook Mateo Casierra te presenteren. De negentienjarige spits van Deportivo Cali bereikte al een persoonlijk akkoord met Ajax. Met de transfer zou een bedrag zijn gemoeid van ongeveer 5,5 miljoen euro.

De investering past binnen het recent gewijzigde beleid. Tot enkele weken geleden kon Ajax alleen versterkingen halen, als spelers eerst van de hand werden gedaan. Inmiddels is dat iets bijgesteld en heeft de clubleiding toch wat financiële middelen beschikbaar gekregen om te investeren.

In de nieuwe editie van Voetbal International leest u een uitgebreide analyse over Mateo Casierra. Deze is ook terug te vinden op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.