Ajax meldt zich voor Haller

Reacties

Ajax heeft zich nadrukkelijk gemengd in de strijd om Sébastien Haller. De club heeft concrete belangstelling voor de 21-jarige spits van FC Utrecht.

Ajax meldt zich voor Haller

'Ik heb gesproken met directeur voetbalzaken Marc Overmars over Seb. Maar Ajax heeft op dit moment geen bod gedaan. Over bedragen is nog niet gesproken, het ging puur over het sportieve verhaal', zegt Hallers vriend en zaakwaarnemer Loïc Gustan in gesprek met Voetbal International.

De Fransman zelf houdt zich bewust afzijdig van alle transferperikelen. Vanuit Duitsland en Engeland wordt er ook volop aan hem getrokken. Hij wil zich concentreren op de climax in de Eredivisie en de bekerfinale op 24 april, waarin FC Utrecht het opneemt tegen Feyenoord. Na een kleine vormdip heeft hij zichzelf intussen weer hervonden. In de competitie maakte Haller er al zestien, terwijl hij in de KNVB-beker vijf keer scoorde. De international van Jong Frankrijk mag trouwens pas zelf officieel met Ajax (of een andere geïnteresseerde club) onderhandelen op het moment dat hij daarvoor toestemming krijgt van de Utrecht-directie.

'Ik heb Utrecht op de hoogte gebracht van het onderhoud met Marc Overmars en de interesse van Ajax', aldus Loïc Gustan. 'Zij weten wat Seb wil, na dit seizoen zal hij vertrekken. Alleen: hij gaat niet zo maar weg. Seb wil alleen naar een club die structureel Europees voetbal speelt en waar hij elke week aan spelen toekomt. Vooral dat laatste aspect telt voor hem heel zwaar.'

Vanwege de flinke financiële tekorten wil FC Utrecht hem graag in de zomer verkopen. De club weet dat het paradepaardje niet te behouden is. Tijdens de winterstop wilde de leiding hem al verkopen. Er was een akkoord met het Engelse Norwich City over een afkoopsom van 8,5 miljoen euro, maar Haller zelf blokkeerde die overgang. Ook CSKA Moskou en enkele Chinese clubs wilden ver gaan voor de goalgetter en boden maximaal twaalf miljoen euro, maar ook daar voelde Haller helemaal niets voor. Hij kiest in deze fase van zijn carrière niet voor het geld, maar voor een in zijn ogen veelbelovende sportieve toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.