Advocaat aan de slag als bondscoach van Servië

Reacties

Dick Advocaat moet Servië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden. De afspraken staan op papier, maar de juridische afhandeling van het contract dient deze week nog te worden gedaan.

Advocaat aan de slag als bondscoach van Servië

Advocaat ziet echter geen enkele belemmering meer. Hij wordt met ingang van 1 augustus bondscoach van Servië. De trainer uit Den Haag heeft zijn jawoord gegeven en tekent binnenkort een verbintenis voor twee jaar. Voor de 66-jarige Advocaat gaat daarmee zijn wens in vervulling om opnieuw als coach van een nationaal elftal aan de slag te kunnen.

'Ik wilde niet meer als clubtrainer werken', vertelt hij. 'De spoeling om bondscoach te worden, was natuurlijk een stuk dunner. Er was vaag contact met Zuid-Afrika, maar dat is me te ver weg. De Servische bond heeft zelf het initiatief genomen om met mij in gesprek te gaan. Ze hebben een prima ploeg, waarmee we ons helemaal kunnen gaan richten op het EK van 2016. In principe loopt mijn contract tot aan het einde van dat toernooi, maar de praktijk is natuurlijk dat je ermee stopt wanneer we ons niet zouden weten te kwalificeren.'

Op dit moment is Ljubinko Drulovic nog bondscoach; hij werd op interim-basis aangesteld na het vertrek van Sinisa Mihajlovic. Advocaat moet Servië in Groep I met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden. Eerder was hij al bondscoach van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.