Aanvoerders RKC en Utrecht verklaren zeldzaam statement na nieuwe staking

Reacties

De spelers van FC Utrecht en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond een duidelijk statement afgegeven. Nadat de wedstrijd voor de tweede keer was stilgelegd, omdat er een beker op het veld was gegooid, besloten beide teams niet meer verder te spelen. Aanvoerders Michiel Kramer en Nick Viergever gaven uitleg.

Aanvoerders RKC en Utrecht verklaren zeldzaam statement na nieuwe staking
© ESPN
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Na de 2-0 van Zakaria Labyad ging het weer mis op de tribunes. Voor de tweede keer kwam er een beker het veld op en dus was arbiter Ingmar Oostrom genoodzaakt om de wedstrijd te staken. Volgens de officiële protocollen moest de wedstrijd definitief gestaakt worden.

Omdat er nog anderhalve minuut te spelen was, ontstond er een onduidelijke situatie. Uiteindelijk werd zelfs de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, erbij betrokken. Dijksma besloot uiteindelijk dat de wedstrijd uitgespeeld moest worden, omdat er anders mogelijk rellen zouden uitbreken.

Na een pauze van tien minuten kwamen de spelers van beide teams zodoende weer het veld op. De wedstrijd zou hervat worden met een doeltrap van Etiënne Vaessen, maar de RKC-doelman bleek heel andere gedachten te hebben daarover. Hij hield de bal anderhalve minuut onder zijn voet. De andere spelers hielden de benen ook stil.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kramer en Viergever
Aanvoerders Kramer en Viergever verschenen na afloop samen voor de camera van ESPN. 'We willen een statement maken als voetballers', legde Kramer uit. 'Natuurlijk kan het niet wat er gebeurt, maar het staat niet in verhouding met de 19 duizend mensen die zich wel netjes gedragen. Vandaar dat we dit samen hebben besloten.'

Daar sloot Viergever zich bij aan. 'Heel veel mensen gedragen zich goed, maar toch zijn er weer een paar die een biertje gooien. Dit was al de zesde wedstrijd dit weekend, terwijl er duidelijke regels zijn afgesproken. Dit moet gewoon stoppen, je verpest het. Voetbal is een leuk uitje, dan moet je plezier hebben. Op het veld, maar ook de fans moeten ons supporten. Daar hoort dit gedrag niet bij. Helaas zijn het er een paar, maar die verpesten het voor de rest.'

Niet doorslaan
Volgens Kramer zijn de regels inderdaad duidelijk, maar moeten we niet doorslaan. 'Als er dan een of twee een biertje gooien, staat dat niet in verhouding. We moeten niet bij ieder klein dingetje naar binnen gaan. Ik ben 34. Als ik constant een kwartier binnen moet zitten... Daar word ik ook niet soepeler van. Ik denk niet dat dat de bedoeling is.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.