FC Groningen - Sparta Rotterdam

Het zag er goed uit voor Sparta Rotterdam na een doelpuntrijk duel en overwinning op Groningen in het Euroborg in de Eredivisie zondag. Sparta scoorde vijf doelpunten en het duel eindigde in 0-5. Voor Groningen werd één speler van het kreeg gestuurd met een rode kaart. Na een overtreding in de 24ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Nordin Musampa van Groningen al vroeg in de wedstrijd met rood van het veld. Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Jonathan de Guzmán na 25 minuten. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Koki Saito en bouwde de voorsprong uit met een assist van Tobias Lauritsen. Arno Verschueren vergrootte de voorsprong in de 75ste minuut met een assist van Dirk Abels. Lauritsen diepte de voorsprong van Sparta Rotterdam uit in de 79ste minuut. Sparta Rotterdam vond het doel nog een keer, deze keer via Vito van Crooij in de 89ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 0-5. In de laatste vijf wedstrijden heeft Groningen één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.