Jong Ajax - Roda JC Kerkrade

Het is lang geleden dat Ajax II voor de laatste keer heeft gewonnen in de Eerste Divisie. De thuiswedstrijd tegen Roda JC heeft daar geen verandering in gebracht. Het duel in het Sportpark De Toekomst eindigde in 1-2 en daarmee heeft Ajax al zeven keer achter elkaar niet gewonnen.

De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Donny Warmerdam scoorde na 24 minuten, op aangeven van Kristian Hlynsson.

Dylan Vente bracht in de 41ste minuut Roda JC op gelijke hoogte, met een assist van Lennerd Daneels. Via een eigen doelpunt van Donny Warmerdam van Roda JC werd het 2-1 in de 48ste minuut, wat het eindresultaat was.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Ajax II twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Roda JC twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Ajax II dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Roda JC met één doelpunt verschil.

Ajax II speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Helmond Sport in het Sportpark De Toekomst, Roda JC treft Dordrecht in de thuiswedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 27 januari om 20.00 uur.