Thomas Letsch analyseert AS Roma: 'Een typische Mourinho-ploeg'
PRO

Thomas Letsch speelde met Vitesse in de Conference League tegen AS Roma. De Arnhemmers gingen ternauwernood onderuit tegen de Italiaanse opponent. ‘Daar baal ik nog steeds hevig van’, geeft Letsch toe.

Vitesse-AS Roma eindigde in een 1-0 zege voor de Romeinen, maar de thuisclub maakte ook op José Mourinho een prima indruk. 'In de eerste helft heb ik me geërgerd', zei Mourinho eerlijk op de persconferentie na afloop. Letsch herinnert dat zich nog. ‘Dat was een compliment voor ons. Ik heb veel respect voor Mourinho. Als zo iemand dat zegt dan maakt dat wel indruk. Hij had ook gelijk, we speelden prima.' In de woorden van Mourinho. 'Vitesse was voor rust de baas. Een wedstrijd op zo'n vreselijk veld wordt vanzelf een wedstrijd van veel rennen en veel duels. Vitesse kreeg grote kansen en wij kregen één mogelijkheid.’ Daarmee doelend op het enige doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Sérgio Oliveira.

Het was de wedstrijd van Eli Dasa. Mourinho prees de Israeliër in zijn nabespreking. Dasa stond opgesteld als rechter wingback, maar dribbelde regelmatig het middenveld in. Dat gaf Roma duidelijk problemen. Het is een optie die Feyenoord wellicht heeft met Lutsharel Geertruida. Dasa was zeker voor rust meer middenvelder dan back.

De locatie van de passes van Eli Dasa tijdens de Conference League-wedstrijd Vitesse-AS Roma.