Thijs Jansen leert in de KKD: 'Als een betere keeper terugkeren bij Feyenoord'
PRO

Thijs Jansen (20) krijgt dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de kans waar hij aan toe was. Na het vertrek van concurrent Norbert Alblas is hij de eerste keus onder de lat bij TOP Oss, waar hij zijn debuut maakt in het betaald voetbal. Het uiteindelijke doel is nog altijd keepen in De Kuip.

Heel veel zin in een interview leek Thijs Jansen afgelopen vrijdag niet te hebben. Begrijpelijk, want TOP Oss verloor in eigen huis met 1-3 van Willem II. Nadat een schot van Matthias Verreth na achttien minuten binnenvloog, gingen binnen de kortste keren alles mis voor de thuisploeg. Door twee goals van Michael de Leeuw, waaronder een strafschop, stond Willem II al na 25 minuten met 0-3 voor. Het enige wat TOP na rust nog terugdeed, was een rake penalty van Justin Mathieu.

Na het duel met de Tilburgers staat Jansen op tien tegentreffers in vijf competitiewedstrijden. Na de 4-1 nederlaag in de derby tegen FC Den Bosch kreeg de jonge keeper opnieuw veel goals om zijn oren. 'Die eerste bal had ik gewoon moeten pakken', zei hij over de openingstreffer van Verreth. 'We begonnen goed, maar na de 0-1 viel het heel snel weg en stond het binnen een paar minuten 0-3. Zo gaven we het weg. Het was helemaal niks. Bij rust stonden we dik achter. In de tweede helft speelden we iets beter, maar 0-3 was te veel om goed te maken.'

Gek genoeg is een wedstrijd als die tegen Willem II wel precies waarvoor hij naar TOP kwam. Jansen staat onder contract bij Feyenoord, dat hem een jaar verhuurt. In de Keuken Kampioen Divisie maakt de keeper kennis met het betaald voetbal, in de competitie die werkelijk alle kanten op kan. Zo won TOP al met 0-3 bij Jong PSV en werden de talenten van Ajax in Oss op 1-1 gehouden. Daartegenover staan nederlagen tegen VVV-Venlo, Den Bosch en Willem II.