De woelige week van Vitesse en Bazoer: 'Was erg blij met Slutsky'
PRO

De vrije val van Vitesse is even gestopt. Na vijf nederlagen op rij was er eindelijk weer iets te vieren in Gelredome. De 0-0 tegen Feyenoord voelde als een zege. Interim-trainer Joseph Oosting wilde na een woelige week maar één ding: ‘En nu een potje bier.’

Het is zondag tegen twee uur ’s middags als zes Feyenoord-spelers letterlijk omvallen na het laatste fluitsignaal. De slag om Arnhem heeft geen winnaar opgeleverd. Opgelucht haalt Joseph Oosting adem, want erg veel langer had het duel niet moeten duren. Steeds vaker was Feyenoord gevaarlijk voor het Vitesse-doel gekomen. Een redding van keeper Remko Pasveer, een buitenspeldoelpunt en een minuut voor tijd een levensgrote kans voor de bezoekers. ‘Je kunt verzinnen wat je wil, maar je zal ook een beetje geluk moeten hebben’, had de interim-coach al voor de wedstrijd gezegd.

Alléén geluk was het niet, want voor rust had Vitesse de aanval gezocht. Al snel kreeg het na een duw van doelman Nick Marsman tegen Riechedly Bazoer een penalty. Met een beetje precisie sta je dan op 1-0, maar Tim Matavz moest zijn meerdere erkennen in Marsman. Bazoer raakte ook nog de lat, Bryan Linssen was gevaarlijk en daarna was de wedstrijd op en neer gerold alsof de spelers met z’n allen in een golfslagbad waren beland. ‘Bij FOX zeggen ze net dat het niet goed was, maar het was toch een prachtige pot’, weet een tevreden Linssen. ‘Dit is een gouden punt, het is in elk geval een begin en het einde van een vervelende serie.’

Ook Bazoer erkent tevreden te zijn met het punt. De Utrechter speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe voor Vitesse en zijn besmeurde broek en sokken vertellen al een verhaal op zich. ‘Ja, het was bikkelen. Maar ik speelde op 10 in een aanvallende rol, daar kan ik belangrijk zijn. We begonnen echt goed, zoals de trainer het wil. Met initiatief, aanvallen en ver van het doel. Maar hé, dit is wel Feyenoord natuurlijk, dus met hun kwaliteit kwamen ze ook steeds beter in de wedstrijd. Het laatste half uur werden ze steeds gevaarlijker, maar kwamen wij er ook nog goed uit. Dan kan het nog alle kanten op. Dat we nu met een punt het veld af stappen is het belangrijkst. Verlies je ’m in de laatste minuut, dan sta je hier heel anders.’