De cijfers achter de wonderbaarlijke rentree van Royston Drenthe
PRO

Go Ahead Eagles-Sparta was 58 minuten oud. De Deventenaren leidden met 2-0, Sparta moest bedenken hoe terug te keren in het duel. De beste oplossing was een snelle aansluitingstreffer produceren. Zestig tellen na de 2-0 was de 2-1 een feit en het was geen toeval dat Royston Drenthe de goal maakte.

In de tweede helft was Drenthe rechtsbuiten. Nadat zijn directe tegenstander Julius Bliek de 2-0 had gemaakt, was Drenthe zelf een minuut later succesvol door een door doelman Hobie Verhulst gekeerde inzet van Mohamed Rayhi in de rebound hard in te schieten. Zijn derde goal in acht wedstrijden al, Drenthe stevent op een persoonlijk record af.

Royston Drenthe voetbalt zoals hij praat. Soms onnavolgbaar, altijd met volle overgave. Hij miste geen minuut in de eerste acht wedstrijden van het seizoen en is de katalysator van Sparta in de jacht op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. Tegen Go Ahead Eagles was Drenthe opnieuw nadrukkelijk aanwezig. Een samenvatting van zijn optreden in de Adelaarshorst: