'David Neres kan dit seizoen nog van hele grote waarde zijn voor Ajax'
PRO

Hij hoopte maandenlang op een transfer, maar David Neres is nog altijd gewoon speler van Ajax. De Braziliaanse vleugelaanvaller speelde afgelopen zaterdag tegen SC Cambuur (9-0) voor de eerste keer sinds 21 maart (Ajax-ADO Den Haag) de volledige negentig minuten voor de Amsterdammers.

Ajax
Ajax
9 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Na een wat onwennige openingsfase, gooide David Neres alle schroom van zich af. De prachtige volley waarmee de Braziliaan Ajax op een 4-0 voorsprong zette, was indrukwekkend, gevolgd door een tweede helft waarin hij bij vlagen ongrijpbaar was voor de Cambuur-verdediging. De teller stokte bij 9-0, en voor Neres bij twee doelpunten en eindelijk weer eens negentig minuten. Tot tevredenheid van trainer Erik ten Hag. ‘David Neres heeft uitstekend gespeeld tegen Cambuur.’