Zwinkels: 'Ik begrijp dat de scheidsrechter er een rode kaart voor geeft'

Reacties

Robert Zwinkels beleefde zaterdag een merkwaardige avond. Bij een tussenstand van 2-2 tegen VVV-Venlo (eindstand 2-4) ging de doelman van ADO Den Haag tien minuten voor tijd op het been van tegenstander Peniel Mlapa staan. Na tussenkomst van de VAR moest Zwinkels met rood weg.

Zwinkels: 'Ik begrijp dat de scheidsrechter er een rode kaart voor geeft'

Na afloop stond de doelman FOX Sports te woord over het incident. Daarbij liep hij de situatie nog eens door en zag hij de beelden voor het eerst terug. 'Er was sprake van een kluts met Troupée, Mlapa en mij. Ik pak die bal op, wil naar voren lopen en ga op zijn been staan', zegt hij over de actie richting Mlapa.

'Dat is geen bewussie, maar wel lelijk om te zien, denk ik', aldus Zwinkels. Waarom hij precies op Mlapa's been ging staan, kon hij niet goed uitleggen. 'Ik begrijp dat de scheidsrechter er een rode kaart voor geeft, als je dit zo ziet. Die beslissing kun je nemen', aldus de keeper. 'Ik zei ook tegen de scheidsrechter: ik heb op z'n been gestaan. Maar ik had niet de intentie om hem te schoppen, ofzo. Ik voelde dat ik op zijn been ging staan, maar wilde hem geen pijn doen.'

'VAR kan opzet bij Zwinkels natuurlijk nooit aantonen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.