Wenger-mode waait over naar Duitsland, Zweedse bondscoach ruimt op

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wenger-mode waait over naar Duitsland, Zweedse bondscoach ruimt op

• Zweden gaat ten koste van Italië naar het WK. Tussen het gefeest van de spelers door zorgde bondscoach Janne Andersson ervoor dat de kleedkamer van San Siro netjes bleef. Gentleman.

• Bayern München-speler Joshua Kimmich is een groot fan van de modelijn van Arsène Wenger. De lange regenjas blijkt ook populair te zijn in Duitsland.

'Dat is een beetje te laat. Ik vind dat ze een nieuwe start moeten maken met een jonge man.'
• Voor het bondscoachschap hoeft de KNVB niet aan te kloppen bij Foppe de Haan. Tegenover NOS legt de voormalig trainer uit dat er wat hem betreft moet worden gezocht naar een jonge trainer.

'Ik zal niet liegen, ik heb me de afgelopen maand best depressief gevoeld. Het idee nog vier jaar te moeten wachten. Vier jaar, begrijp je? Het voelt als een heel leven. In het voetbal kunnen vier weken al voelen als een heel leven. Kijk naar de laatste vier weken van mij. De mislukte WK-kwalificatie … de eerste nederlaag van het seizoen geleden … thuis verloren van Bayern … en nu wacht ons de zeer zware taak ons te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. Voor iemand die geobsedeerd is door winnen, heb ik de laatste tijd veel verloren.'
• De negentienjarige Christian Pulisic vertelt op het Amerikaanse The Players' Tribune over zijn gevoel van de afgelopen maand. Vooral het met Amerika mislopen van het WK deed de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund pijn.

Roman Bürki is jarig en dat is voor Borussia Dortmund een mooie aanleiding om een ritueel van de keeper weer eens onder de aandacht te brengen.

• Plaatsing voor een WK, dat moet zowel op als naast het veld gevierd worden. Dit dachten de spelers van de nationale ploeg van Zweden na het gelijkspel bij Italië (0-0) ook. Een Eurosport-uitzending moest eraan geloven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik zie je niet graag op deze manier. Ik wil je blijven zien als een legende. Ik ben trots dat ik je heb ontmoet en meerdere keren tegen je heb gespeeld.'
Iker Casillas heeft niets anders dan respect over voor Gianluigi Buffon. De Italiaanse keeperslegende zag maandagavond zijn laatste WK in rook opgaan, door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen Zweden. Na afloop stak collega Casillas, jarenlang eerste doelman van Spanje én Real Madrid en nu actief bij FC Porto, de Juventus-goalie een hart onder de riem. 

Jeremain Lens is de meest modebewuste voetballer van 2017. De Nederlander won de award van Fashion Player 2017. De internatonal liet onder meer Daley Sinkgraven achter zich. 

• De voetbalbond van Honduras is allerminst blij met die van Australië. Op de training van Honduras, voorafgaand aan het cruciale treffen met Australië voor een WK-ticket woensdag, werd een drone in de lucht gespot. De Hondurezen betichtten de Australische voetbalbond hierom van spionage.

Mits waar, dan is het opnieuw duidelijk dat Australië álles uit de kast haalt om een WK-ticket af te dwingen. De terugvlucht(en) vanuit Honduras richting Australië kostte immers ook al 200.000 euro (!). De reis werd opgedeeld in twee vluchten van bijna tien uur, met een pauze van twee uur op Hawaii. Dit alles om de spelers van de Socceroos zo goed mogelijk te laten herstellen.

'Het is jammer dat Nederland mij de laatste tijd links laat liggen. Het is ook jammer dat de Marokkaanse bondscoach mij nu niet nodig heeft.'
Yassin Ayoub kan nog steeds kiezen om voor Nederland of Marokko uit te komen. Laatstgenoemde land gaat naar het WK en de middenvelder van FC Utrecht zat al eens op de bank bij het Afrikaanse land. Daarbij speelde Ayoub talloze jeugdinterlands voor Oranje. De keuze voor zijn interlandcarrière heeft Ayoub nog niet gemaakt, maar lijkt er wel aan te komen. 'Wie wil er nou niet op een WK spelen?' (AD)

'Als Patrick Kluivert mij dit zegt, dan moet ik het doen.'
Eden Hazard speelde in zijn beginjaren bij Lille samen met Patrick Kluivert. De Belgische superster van Chelsea heeft nog een mooie anekdote over de Nederlander, die inmiddels al een tijd gestopt is met voetballen. 'Ik weet nog dat we samen in de gym zaten. Hij was aan het werk, maar ik deed niets. Hij keek naar mij en zei: ''Kom op Eden, dit moet je doen.'' Hij was een geweldige gast en speler.'

Gertjan Verbeek is al een aantal weken in dienst als coach bij FC Twente, maar heeft nu ook zijn officiële clubkostuum aangemeten gekregen. Maandag werd de nieuwe oefenmeester van de club uit Enschede in pak gehesen. Zie hieronder het resultaat. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.