Zweedse dubbeldeal voor Groningen: miljoenen voor Gudmundsson, Kalley komt

Reacties

FC Groningen neemt afscheid van Gabriel Gudmundsson. De wingback stond al de hele zomer in de belangstelling van clubs uit de Europese subtop en met Lille is zijn bestemming nu bekend.

Zweedse dubbeldeal voor Groningen: miljoenen voor Gudmundsson, Kalley komt
© Pro Shots

De kampioen van Frankrijk maakte al weken werk van Gudmundsson, maar moest met het verkopen van spelers eerst geld vrij maken voordat het een klap op de transfer kon geven. Dat laatste kan nu eindelijk gaan gebeuren. FC Groningen haalt een zeer fraaie transfersom binnen voor de Zweedse wingback; bronnen rond de transfer spreken van een deal ter waarde van zes miljoen euro (inclusief bonussen). De verwachting is dat Gudmundsson later vandaag nog naar Frankrijk reist voor een medische keuring.

Gudmundsson kwam in 2019 van Halmstads BK naar Groningen, waar hij werd omgeturnd van vleugelspits tot back. In totaal speelde de 22-jarige linkspoot 37 competitieduels voor de noorderlingen.

Yahya Kalley
De vervanger van Gudmundsson komt ook uit Zweden. Het betreft Yahya Kalley, een twintigjarige speler van IFK Göteborg en international van Jong Zweden. Groningen en Göteborg hebben in hoofdlijnen een deal en ook Kalley wil graag naar de FC vertrekken. De transfersom bedraagt circa een half miljoen euro.

FC Groningen nam recent ook al afscheid van aanvoerder Azor Matusiwa. Voor hem komt Laros Duarte over van Sparta Rotterdam. Daarnaast versterkt FC Groningen zich met vleugelspits Sebastian Tounekti van FK Bodo/Glimt. Hij wordt gehuurd met een koopoptie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.