Zweden is gepromoveerd naar de hoogste divisie van de Nations League. Schotland en Servië werden ook groepswinnaar, terwijl Arber Zeneli de hoofdrol voor zich opeiste bij Kosovo.

Zweden
2 - 0
Rusland
Rusland

Zweden begon beroerd aan de Nations League door een 2-3 nederlaag tegen Turkije, maar de ploeg van Janne Andersson herpakte zich uitstekend en speelde op de laatste speeldag nog om de winst in Groep 2 van Nations League B. Bij een overwinning op koploper Rusland was promotie naar de hoogste divisie een feit.

Net als zaterdag op bezoek bij Turkije was het een verdediger die Zweden bij de hand nam. Toen was het Andreas Granqvist die voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde door een strafschop te benutten en nu schoot Victor Lindelöf de thuisploeg vier minuten voor rust na een hoekschop op voorsprong. In de 72ste minuut viel de beslissing in Solna toen Marcus Berg, die in Nederland voor FC Groningen en PSV speelde, uit de rebound voor 2-0 zorgde.

Rusland, dat tijdens het WK afgelopen zomer als organisator de kwartfinale bereikte, kwam die klap niet meer te boven. Zweden won uiteindelijk redelijk eenvoudig en werd daardoor groepswinnaar vóór Rusland en Turkije.

Israël

Ook het duel tussen Schotland en Israël was een echte finale. Beide landen hadden zes punten na drie duels in Groep 1 van Nations League C, waardoor het onderlinge duel op de slotdag voor de beslissing moest zorgen. In de negende minuut kreeg Beram Kayal Hampden Park stil, maar James Forrest zorgde uiteindelijk voor de promotie van Schotland.

De aanvaller was zaterdag al twee keer trefzeker tijdens de 0-4 zege op Albanië en ook tegen Israël had Forrest zijn vizier op scherp staan. Door doelpunten in de 34ste en 43ste minuut had hij voor rust de achterstand al omgebogen in een voorsprong. In de 64ste minuut zorgde Forrest voor de knock-out van Israël door ook de 3-1 te maken.

Eran Zahavi bracht een kwartier voor tijd weliswaar de spanning nog terug, maar Schotland sleepte de overwinning uiteindelijk over de streep en promoveert daardoor naar League B.

Litouwen

Het Servië van bankzitter Dusan Tadic had aan een gelijkspel thuis tegen hekkensluiter Litouwen, dat tot dusver al zijn wedstrijden verloor, genoeg om als eerste te eindigen in Groep 4 van Nations League C. Zes minuten na rust bood Arturas Zulpa de helpende hand door met een eigen doelpunt voor 1-0 te zorgen en zeven minuten later verdubbelde Aleksandar Mitrovic de voorsprong. Deimantas Petravicius zorgde met een fraaie omhaal nog wel voor 2-1, maar tien minuten later had de thuisploeg nog twee keer gescoord via Aleksandar Prijovic en Adem Ljajic. In dezelfde groep won Roemenië nipt bij Montenegro, maar door de 4-1 zege van Servië was dat een zege voor de statistieken.

Azerbeidzjan

Kosovo had thuis aan een punt tegen nummer twee Azerbeidzjan genoeg om Groep 3 van Nations League D te winnen, maar het werd uiteindelijk dankzij Zeneli een galavoorstelling in Pristina. De aanvaller van SC Heerenveen opende al na twee minuten de score. Vijf minuten na rust zorgde hij ook voor 2-0 en nadat Amir Rrahmani na een uur voor de derde Kosovaarse treffer had gezorgd, was het laatste woord aan Arber Zeneli. In de 76ste minuut bepaalde hij de eindstand op 4-0 en door de hattrick mocht hij de bal mee naar huis nemen.