Zweden knokt zich tegen Zuid-Afrika naar moeizame zege

Reacties

De voetbalsters van Zweden hebben zondag hun eerste wedstrijd op het WK met de nodige moeite gewonnen van Zuid-Afrika. Amanda Ilestedt voorkwam een blamage voor de Scandinaviërs door vlak voor tijd de 2-1 binnen te koppen.

Zweden knokt zich tegen Zuid-Afrika naar moeizame zege
© Pro Shots
Zweden
Zweden
2 - 1
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

De nummer drie van de wereldranglijst was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij in het Wellington Regional Stadium, maar tot echt grote kansen leidde dat niet voor de ploeg van trainer Peter Gerhardsson. De halvefinalist van het vorige WK kwam vlak na de rust zelfs op achterstand. Hildah Magaia scoorde uit een rebound na een eerdere inzet van Thembi Kgatlana.

Toch wist Zweden het duel in het regenachtige Wellington om te draaien. Fridolina Rolfö herstelde de balans door een bal te toucheren die via Lebohang Ramalepe in het Zuid-Afrikaanse doel belandde. Net toen beide ploegen zich leken te verzoenen met een puntendeling, kopte de dertigjarige Ilestedt raak uit een corner: 2-1.

Maandag komen met Italië en Argentinië de andere twee landen uit groep G in actie. Dat duel wordt om 08.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt in Auckland. Mochten de Oranjevrouwen zich plaatsen voor de achtste finales op het WK, is de tegenstander afkomstig uit groep G.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.